Betegség tünetei, súlyossága :: Reparon® aranyér kenőcs és végbélkúp | Vény nélkül
Aranyérre aranyat ér!
Betegség tünetei, súlyossága

Betegség tünetei, súlyossága

Tünetei és súlyossága
Székrekedés, viszketés, vérzés, fájdalom? Az aranyér-betegségnek sokféle tünete lehet, melyek a ...
Az aranyér-betegségnek sokféle tünete lehet, melyek a napi normális életvitelt zavaró vagy akár lehetetlenné tevő kellemetlen panaszokká válhatnak.

Az aranyér-betegség fő tünetei közé tartozik a székelési nehezítettség, a viszketés, váladékozás, a vérzés vagy a kitüremkedés és a különböző mértékű fájdalom.

A betegségnek négy stádiumát különböztetik meg, annak súlyosságától függően.

A kezdeti stádiumban az aranyerek kissé megnagyobbodnak, jellemző tünet az időnként fellépő vérzés, fájdalmak nélkül. A csomók nem tapinthatók ki, csak orvosi vizsgálatkor láthatók.

A második stádiumban a megnagyobbodott aranyerek székeléskor rövid időre kitüremkednek a végbélnyílás elé, de utána maguktól visszahúzódnak, a vérzés gyakorivá válik.

A harmadik stádiumban az aranyerek már nem húzódnak vissza, de kézzel visszahelyezhetők. A végbél nem záródik rendesen, ezért a folyamatos nedvezés miatt kellemetlen viszketés alakul ki.

A negyedik stádiumban az aranyerek végérvényesen kitüremkednek, már kézzel sem lehet visszahelyezni a csomókat.

A már meglévő tünetekhez erősödő fájdalom, gyulladás társulhat, a végbél nyálkahártyája berepedezhet. Az aranyér a végbélbe kiszorulva kizáródhat, kifekélyesedhet, sebesre dörzsölődhet. A fájdalom székeléskor fokozódhat, és azt követően sem szűnhet meg teljesen, feszítő, szúró érzés maradhat vissza, üléskor is gondot okozva.
A korai felismerés lehetővé teszi a kíméletes és hatásos kezelést, míg a későn felismert betegséget sokszor már csak műtéti úton lehet gyógyítani.
A kíméletes és hatásos kezelést segítik a Reparon® készítmények. A Reparon® kúp és a Reparon® kenőcs segítségével hatékonyan kezelhető az aranyérrel járó fájdalom, gyulladás, enyhíthető a viszketés és a végbélnyílás berepedezése. A Reparon® készítmények használata megakadályozza a betegség súlyosbodását.
A Reparon® végbélkenőcs és a Reparon® végbélkúp vény nélkül kapható gyógyszer, hatóanyaga elölt E. coli.
A Reparon® Herbal végbélkenőcs és a Reparon® Herbal végbélkúp gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!