Aranyérre aranyat ér!

Vásárlás

Aranyérről

Az aranyér-betegségről – Az aranyér kezelése

Felmérések szerint az emberek legalább egyharmadát érinti az aranyér-betegség. Ennek ellenére nagyon sokan nem ismerik fel a tüneteit, nem beszélnek róla, és nem fordulnak időben orvoshoz.

Az aranyér tulajdonképpen egy érköteg, amely a végbél nyálkahártyája alatt található. Ennek az érkötegnek nagy szerepe van a szabályos bélműködésben, a megfelelő széklettartásban és székletürítésben. Ha az érköteget rögzítő kötőszövet megnyúlik, az érhálózat kitágul, kitüremkedik a végbélnyíláson, és kialakul az aranyérbetegség. A vénatágulatok begyulladhatnak, megnagyobbodhatnak, vagy véralvadék képződhet bennük, és fájdalmasakká válnak.

A felnőtt lakosság közel 50 százalékánál megtalálható valamilyen fokú aranyeres elváltozás. Az okok között elsődlegesen örökletes kötőszöveti gyengeség áll, de kiváltó oka lehet a gyakori hasmenés, illetve székrekedés, a székelés közbeni erőlködés, amit sok esetben a helytelen, rostszegény táplálkozás okoz. Az ülő életmód, a mozgáshiány és az elhízás szintén hozzájárul az aranyérbetegség kialakulásához, mint ahogy a nehéz súlyok emelése is. Az aranyér kiújulási lehetőségét az erős, fűszeres táplálkozás és a túlzott alkoholfogyasztás tovább fokozhatják. A nőknél legtöbbször a várandósság alatt okoz problémát az aranyér, a férfiaknál a fizikai megterhelés, a hosszas ülés gépjárművezetéskor és az egészségtelen életmód járul hozzá a betegséghez.

A kialakult aranyérbetegség nem fordítható vissza, és kezelés nélkül kellemetlen panaszokat okoz, később pedig nagyon súlyos szövődményekkel járhat. Az aranyeres csomók mögött az átlagosnál gyakrabban helyezkedik el végbéldaganat!

Az aranyér-betegség hatásosan gyógyítható, ha idejében elkezdik a kezelést. A Reparon® végbélkúpban és kenőcsben található elölt E. Coli baktérium az érintett szövetek természetes védekezőképességét fokozza, így csökkenti a gyulladást, és elősegíti a sebgyógyulást. A Reparon® készítmények eredményesen kezelik az aranyérrel járó kellemetlen tüneteket. A kombinált kezelés – kenőcs és kúp együttesen alkalmazva – megakadályozza a szövődmények kialakulását. A Reparon® más gyógyszerek egyidejű alkalmazását nem befolyásolja.

Ne várjon addig, amíg a betegség megkeseríti mindennapjait! Súlyosabb panaszok esetén forduljon időben orvoshoz, és keresse a patikákban a vény nélkül kapható Reparon® készítményeket!

Szakorvosi segítség

Ismerje meg egyéb termékeinket

Hasmenésre:

Bőrfertőtlenítésre:

Hurutos köhögésre:

Ajakherpeszre:

A Cralex® 125 mg tabletta, a Cralex® kemény kapszula, Paxirasol® 8 mg tabletta, a Paxirasol® 2 mg/ml belsőleges oldat és a Telviran® 50 mg/g krém vény nélkül kapható gyógyszerek. A Betadine® oldat fertőtlenítő szer.

     Copyright © 2015–        www.egisvenynelkul.hu        Felhasználási feltételek        egis.health
Egis Gyógyszergyár Zrt. OTC és Patikai Üzletág. | 1134 Budapest, Lehel utca 15. | Tel.: 803-2222