Aranyérre aranyat ér!

Vásárlás

Betegség tünetei, súlyossága

Tünetei és súlyossága
Székrekedés, viszketés, vérzés, fájdalom? Az aranyér-betegségnek sokféle tünete lehet, melyek a …

Az aranyér-betegségnek sokféle tünete lehet, melyek a napi normális életvitelt zavaró vagy akár lehetetlenné tevő kellemetlen panaszokká válhatnak.

Az aranyér-betegség fő tünetei közé tartozik a székelési nehezítettség, a viszketés, váladékozás, a vérzés vagy a kitüremkedés és a különböző mértékű fájdalom.

A betegségnek négy stádiumát különböztetik meg, annak súlyosságától függően.

A kezdeti stádiumban az aranyerek kissé megnagyobbodnak, jellemző tünet az időnként fellépő vérzés, fájdalmak nélkül. A csomók nem tapinthatók ki, csak orvosi vizsgálatkor láthatók.

A második stádiumban a megnagyobbodott aranyerek székeléskor rövid időre kitüremkednek a végbélnyílás elé, de utána maguktól visszahúzódnak, a vérzés gyakorivá válik.

A harmadik stádiumban az aranyerek már nem húzódnak vissza, de kézzel visszahelyezhetők. A végbél nem záródik rendesen, ezért a folyamatos nedvezés miatt kellemetlen viszketés alakul ki.

A negyedik stádiumban az aranyerek végérvényesen kitüremkednek, már kézzel sem lehet visszahelyezni a csomókat.

A már meglévő tünetekhez erősödő fájdalom, gyulladás társulhat, a végbél nyálkahártyája berepedezhet. Az aranyér a végbélbe kiszorulva kizáródhat, kifekélyesedhet, sebesre dörzsölődhet. A fájdalom székeléskor fokozódhat, és azt követően sem szűnhet meg teljesen, feszítő, szúró érzés maradhat vissza, üléskor is gondot okozva.
A korai felismerés lehetővé teszi a kíméletes és hatásos kezelést, míg a későn felismert betegséget sokszor már csak műtéti úton lehet gyógyítani.
A kíméletes és hatásos kezelést segítik a Reparon® készítmények. A Reparon® kúp és a Reparon® kenőcs segítségével hatékonyan kezelhető az aranyérrel járó fájdalom, gyulladás, enyhíthető a viszketés és a végbélnyílás berepedezése. A Reparon® készítmények használata megakadályozza a betegség súlyosbodását.

Ismerje meg egyéb termékeinket

Hasmenésre:

Bőrfertőtlenítésre:

Hurutos köhögésre:

Ajakherpeszre:

A Cralex® 125 mg tabletta, a Cralex® kemény kapszula, Paxirasol® 8 mg tabletta, a Paxirasol® 2 mg/ml belsőleges oldat és a Telviran® 50 mg/g krém vény nélkül kapható gyógyszerek. A Betadine® oldat fertőtlenítő szer.

     Copyright © 2015–        www.egisvenynelkul.hu        Felhasználási feltételek        egis.health
Egis Gyógyszergyár Zrt. OTC és Patikai Üzletág. | 1134 Budapest, Lehel utca 15. | Tel.: 803-2222