Aranyérre aranyat ér!

Vásárlás

Étrendi javaslatok

Étrendi javaslatok
Az aranyérbetegség kialakulásához számtalan ok vezethet, azonban legtöbbször a tipikus civilizációs…

Az aranyérbetegség kialakulásához számtalan ok vezethet, azonban legtöbbször a tipikus civilizációs ártalmak, mint az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a túlsúly és az ülőmunka hozza elő.

Ezek közül is kiemelkedik a táplálkozás jelentősége. Azoknál, akik kevés zöldséget, gyümölcsöt és rostot fogyasztanak, valamint a nehéz, fűszeres ételeket részesítik előnyben, és az alkoholt sem vetik meg, az aranyeres panaszok igen gyakoriak.

A rostban szegény táplálkozás és a kevés mozgás általános jellemző a magyar lakosság körében, pedig az aranyérbetegség kialakulását megfelelő étrenddel és testmozgással meg lehet akadályozni, sőt a betegség enyhébb formáját hatásosan lehet kezelni.

A leggyakoribb aranyeres tünet a székrekedés. Ennek megelőzésére javasolják a szakemberek a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztást, a megfelelő mennyiségű (napi 2–2,5 liter) folyadékbevitelt, a sok rostot és kevés cukrot tartalmazó élelmiszereket. Már napi 2-3 evőkanál búza- vagy zabkorpa fogyasztása is segít az emésztésben. A korpa keverhető kefírben, joghurtban, tejfölben is.

A nyers zöldségek és gyümölcsök kiemelt fontosságúak az étrendben, akár szilárd, akár rostos lé formájában. Az ajánlott élelmiszerek közé tartoznak még a tejtermékek, a méz, a savanyúkáposzta, a mogyoró.

A szénhidrátok közül előnyben részesítendők a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, illetve a különböző gabonapelyhek, őrlemények.

Kerülendők a fogó hatású élelmiszerek, mint a banán, az alma, a csokoládé, és a túlzott fehérkenyér-, tészta-, hús- és rizsfogyasztás, illetve a zsíros, fűszeres, hagymás ételek, mert ezek ingerlik a bélfalat. A túlzott sófogyasztás a visszerek duzzanatát okozza, ezért szintén kerülendő. A kávé, a különböző üdítőitalok és az alkohol csak mértékkel fogyasztandó!

Nem csupán a megfelelő élelmiszerek fogyasztása fontos, hanem a rendszeresség is. Napi többszöri, könnyű, rostokat is tartalmazó étkezés ajánlott. Normális esetben ezzel napi legalább egyszeri, könnyen, gyorsan üríthető széklet alakul ki.

Az aranyérbetegségben szenvedők a megfelelő étrendi javaslatok betartása mellett panaszaikat patikákban kapható gyógykészítményekkel enyhíthetik. A viszketés, fájdalom és berepedezés megszüntetésére megbízható választás a Reparon® kenőcs és végbélkúp, melyek speciálisan az aranyér és szövődményei kezelésére lettek kifejlesztve.

Ismerje meg egyéb termékeinket

Hasmenésre:

Bőrfertőtlenítésre:

Hurutos köhögésre:

Ajakherpeszre:

A Cralex® 125 mg tabletta, a Cralex® kemény kapszula, Paxirasol® 8 mg tabletta, a Paxirasol® 2 mg/ml belsőleges oldat és a Telviran® 50 mg/g krém vény nélkül kapható gyógyszerek. A Betadine® oldat fertőtlenítő szer.

     Copyright © 2015–        www.egisvenynelkul.hu        Felhasználási feltételek        egis.health
Egis Gyógyszergyár Zrt. OTC és Patikai Üzletág. | 1134 Budapest, Lehel utca 15. | Tel.: 803-2222