Aranyérre aranyat ér!

Vásárlás

Kezelési javaslatok

Az aranyér kezelése
Az aranyér-betegség gyógyítására többféle kezelést alkalmaznak.

A kezdeti stádiumban a diétás és életmódbeli változtatások a legfontosabb lépések közé tartoznak. A kellő folyadékbevitel és a rostmennyiség növelése ugyanis lágyítja a székletet, megelőzi a székrekedést, kialakítja a rendszeres székelést. A fokozott rostbevitel kimutatottan csökkenti a székeléskor jelentkező erőlködést és az aranyeres vérzést. Az életmódbeli változtatások magukban foglalják a rendszeres testmozgást, az optimális testsúly elérését, illetve a higiénés szabályok betartását, melyek szintén a gyógyulás folyamatát gyorsítják.

A gyakran fellépő irritáció, viszketés és fájdalom esetén helyi fájdalomcsillapító, érzéstelenítő, gyulladásgátló hatású krémek, kenőcsök használata javasolt. A készítmények használata mellett szükség esetén alkalmazható a meleg ülőfürdő és a borogatás.

Súlyosabb esetekben injekciós, lézeres, elektromos vagy infrás eljárást alkalmaznak, vagy gumigyűrűvel lekötik az aranyér tövét. Ez elszorítja a kóros ereket, amelyek legfeljebb egy héten belül elhalnak, és egyszerűen a széklettel távoznak.

Az aranyér-betegség harmadik és negyedik stádiumában hamar kialakulhat az erős fájdalommal járó gyulladás és a különféle szövődmények, amikor a betegség már csak műtéti úton orvosolható.

Noha a legtöbb műtét ambulánsan is elvégezhető, és kórházi kezelés csak ritkán szükséges, jobb nem megvárni a súlyos stádiumú állapotot, és az azt követő esetleges kiújulást.

Időben elkezdett kezeléssel megelőzhető a fájdalmas műtéti beavatkozás, és hamar megszüntethetők a kellemetlen tünetek.

Az aranyér okozta panaszok gyors enyhítésére szolgálnak az olyan készítmények, mint a Reparon® kenőcs és a Reparon® végbélkúp. A Reparon® készítmények egyedülálló hatóanyaguk révén fokozzák a szövetek védekezőképességét, ugyanakkor fájdalomcsillapító, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásúak, csillapítják a viszketést és elősegítik a sebgyógyulást. A Reparon® kenőcs és végbélkúp kombináltan alkalmazásával hatékonyabban kezelhetők a tünetek és megelőzhetők a későbbi szövődmények.

Ismerje meg egyéb termékeinket

Hasmenésre:

Bőrfertőtlenítésre:

Hurutos köhögésre:

Ajakherpeszre:

A Cralex® 125 mg tabletta, a Cralex® kemény kapszula, Paxirasol® 8 mg tabletta, a Paxirasol® 2 mg/ml belsőleges oldat és a Telviran® 50 mg/g krém vény nélkül kapható gyógyszerek. A Betadine® oldat fertőtlenítő szer.

     Copyright © 2015–        www.egisvenynelkul.hu        Felhasználási feltételek        egis.health
Egis Gyógyszergyár Zrt. OTC és Patikai Üzletág. | 1134 Budapest, Lehel utca 15. | Tel.: 803-2222