Aranyérre aranyat ér!

Megelőzési tanácsok

Aranyér megelőzés tanácsok
A felnőtt lakosság több mint fele szembesült már aranyeres panaszokkal, …

A felnőtt lakosság több mint fele szembesült már aranyeres panaszokkal, és az életkor előrehaladtával egyre nagyobb arányban nő a betegek száma. Pedig az aranyér kialakulásának megelőzéséért sokat tehetünk!

Megelőző hatású minden törekvés, ami a székrekedés kialakulása ellen hat. A magas rosttartalmú étrend, elsősorban sok zöldség, gyümölcs, továbbá müzli és búzakorpa fogyasztása elősegíti a megfelelő bélműködést, és megakadályozza a székrekedést. A helyes étrend szabályos, lágy székletet eredményez. A rendszeres táplálkozás a székletürítést is rendszeres ritmusúvá teszi, ezáltal a rossz időben érkező inger visszatartási erőlködése is megszüntethető. A napi legalább két liter folyadékfogyasztás szintén megelőzi a renyhe bélmozgást.

A rendszeres testmozgás legalább annyira fontos, mint a helyes táplálkozás, különösen a tartósan ülő vagy álló foglalkozásúak számára. Ugyanakkor a súlyos tárgyak emelgetése kerülendő, hiszen ugyanolyan hatású, mint a székelés közbeni erőlködés.

A megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás hozzájárul az ideális testsúly eléréséhez és megtartásához. A túlsúly csökkentése számos egyéb betegség megelőzése mellett az aranyér-betegségre is hatással van. A túlsúly nagyobb nyomást gyakorol az alsó végtagokra, így gyakrabban okoz aranyér problémát.

Az alapvető higiénés szokások kialakítása elengedhetetlen az aranyérbetegség elkerüléséhez. A végbélnyílás környékének tisztán és szárazon tartásával megakadályozható az irritáció és a fertőzés kialakulása. Puha, illatmentes vécépapír használata javasolt, akár benedvesítve a használat előtt. Ha szükséges, speciális törlőkendőkkel tartható tisztán a terület.

A terhes nők különösen hajlamosak az aranyerességre, részben azért, mert a méh közvetlenül azokat az ereket nyomja, amelyek az aranyeres visszerektől szállítják el a vért. A terhesség során fokozottan érvényesülnek a megelőzési törekvések.

Ha mégis az aranyérbetegség jellegzetes tüneteit észleli, ne késlekedjen orvoshoz fordulni, és megkezdeni a kezelést. A Reparon® készítmények segítségével eredményesen kezelhetők az aranyeres panaszok és megelőzhető a szövődmények kialakulása.

      Copyright © 2015–2018     www.egisvenynelkul.hu     Adatvédelmi irányelvek     www.egis.hu
Egis Gyógyszergyár Zrt. OTC Üzletág. | 1134 Budapest, Lehel utca 15. | Tel.: 803-2222, | Fax: 803-2467