Aranyérre aranyat ér!

Vásárlás

Előzze meg

Tudja meg mi az aranyér és mit tehetünk a megóvásáért?
Aranyérnek a végbél vékony nyálkahártyája alatt minden emberben megtalálható …

Aranyérnek a végbél vékony nyálkahártyája alatt minden emberben megtalálható vénás fonatokat nevezzük. Viszketéssel, fájdalommal, esetleg vérzéssel járó csomószerű megvastagodásuk az aranyér-betegség, amely már fiatal korban is megjelenhet, idővel pedig súlyosbodhat. A legfontosabb hajlamosító tényezők: fokozott hasűri nyomás (mozgásszegény, ülő életmód, elhízás, megerőltetés), a szükségesnél kevesebb folyadék és rostos táplálék fogyasztása, nem megfelelő tisztálkodás. Fájdalmat, vérzést az aranyér-betegségen kívül a végbél nyálkahártyájának repedése is okozhat.

A kezdődő aranyeres panaszok még könyebben kezelhetőek. Válassza a Reparon® kenőcsöt! Ilyenkor elegendő lehet, ha fokozottabban odafigyelünk a helyes táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra, az érintett testtájék megfelelő ápolására. Vérzés, erős fájdalom, a végbélnyíláson kitüremkedő aranyeres csomók esetén azonban feltétlenül orvoshoz kell fordulni

Megelőzésként és enyhébb panaszok esetén ajánlott:

  • Naponta legalább két liter folyadék és magas rosttartalmú étrend, elsősorban sok zöldség, gyümölcs, továbbá müzli és búzakorpa fogyasztása hogy a bélrendszer könnyen tudja a székletet továbbítani, erőlködésmentesen kiüríteni
  • Nyugodt körülmények, megfelelő időtartam biztosítása a mértékletes étkezésekhez és székelések idején, rendszeres testmozgás a túlsúly csökkentésére és a belek működésének támogatására.
  • Alapvető higiénés szokások kialakítása, mellyel csökkenthető az irritáció és a fertőzés kialakulása. Puha vécépapír használata javasolt, akár benedvesítve a használat előtt. Ha szükséges, speciális törlőkendőkkel is tisztán tartható a terület.

Az aranyér-betegség, vagy a végbél-nyálkahártya repedése által okozott panaszokat vény nélkül kapható kenőcsökkel és végbélkúpokkal enyhíthetjük. A Reparon® kenőcs és végbélkúp nemcsak a bőrben lévő érző végkészülékekre hat és a viszketést csillapítja, hanem fokozza a természetes védekezőképességet, elősegíti a sebgyógyulást, csökkenti a gyulladást, a fertőzések iránti fogékonyságot az érintett szövetekben, ill. fertőtlenítő hatású.

Az aranyér-betegség előrehaladtával egyre jelentősebben korlátozhatja az életvitelt, a munkaképességet. Előrehaladott formában a nagy, esetleg a végbélnyíláson kívülre zárt csomók okozta fájdalom, a vérrögképződés, a vérzés- és fertőzésveszély gyakran műtéti beavatkozást tesz szükségessé. Ezért fontos, hogy megelőzzük, időben felismerjük, és megfelelően kezeljük.

Ismerje meg egyéb termékeinket

Hasmenésre:

Bőrfertőtlenítésre:

Hurutos köhögésre:

Ajakherpeszre:

A Cralex® 125 mg tabletta, a Cralex® kemény kapszula, Paxirasol® 8 mg tabletta, a Paxirasol® 2 mg/ml belsőleges oldat és a Telviran® 50 mg/g krém vény nélkül kapható gyógyszerek. A Betadine® oldat fertőtlenítő szer.

     Copyright © 2015–        www.egisvenynelkul.hu        Felhasználási feltételek        egis.health
Egis Gyógyszergyár Zrt. OTC és Patikai Üzletág. | 1134 Budapest, Lehel utca 15. | Tel.: 803-2222